Sunday, April 10, 2011

TSU4 di dalam hati saya selama2nya


gaya formal dari tsu4 di hari2 terakhir (saye tiade di dalam gambar...arghh,,frust!!)

merenung masa depan yg mencabar..bertemu lagikah atau tidak??
*entah ape korang tgok..sorang pandang sane sorang pandang situ..

Tsu 4 Forever in my Heart!!

memang berat hati ni, memang pahit untuk menerima tetapi itulah kenyataan..kami akan terpisah jua..tamhidi sudah berakhir dan sekarang kami perlu menumpukan sepenuhnye utk final..
sedih tuhan sahaja yg tahu..bertemu lagikah atau tidak, semua Allah yg aturkan..manusia hanya mampu merancang tetapi Allah yg tentukan..insyaAllah moga kita termasuk di dalam perancangan Allah yg terbaik..amin..

saye suke tsu4..kenape?? Ade byk sebab die..antaranya?? ade kawan2 di sini..semua saye syg tidak terkecuali!! Nak tahu knp saye sayang?? sbb..

Qurani
bile time truth or dare, amirul tanye(cepumas nye soalan)..ape yg bestnye asma sampai bleh rapat??
sebenarnya mmg betul ape yg que ckp..kiteorang bukannye sekepale sgt..sorang minat korea sorang minat rock kapak tu (hehe..sorry bgtau!) dan bukan sekali kiteorang bermasam muke boleh dikatekan byk kali la tapi xlar selalu..
tapi ketahuilah que..menyayangi seseorang sahabat itu tidak memerlukan alasan..aku menyayangimu kerana Allah dan aku berharap persahabatan kita dipelihara Allah selama2nya..insyaAllah

Yati kot
'you jump I jump' our famous phrase..otak kite memang same..time u lapa I pun lapa..memang teman makan yg setia..time assignment tak buat agi you pun same..same2 last minute..rase tak keseorangan dalam membuat something reckless (bella..bella..hehe)
saye suke tengok muke awak yg selalu ceria dan mudah senyum..bile hati tgh sedih tgok yati jer dah hilang sumernye..haha..betul siyes!!

Yana
saye mmg suke tgok awak ketawa, tgok awak ceria..sebab tu saye suke cerita mcm2 kat awak..pasal sarawak la ape la..maafkan kalau saye ade buat awak terase ke ape ke..di mata saya awak seorang yg hebat..

Fatinah
cukuplah dengan saye mengatakan saye admire awak...saye suke tgok awak...ape yg awak buat saye rase utk buat sekali..ape yg awak benci saye rase nak benci sekali...kalau saye buat something saye akan tgok awak dulu..awak suke ataupun tidak..inilah 'cinta' saya kepada awak..maafkan kalau tidak menjadi sahabat yg baik kepada awak..

Wani
hadiah teddy tu best sgt..suke tgok suke pegang suke peluk..terime kasih wani...kite sebenarnye suke sgt tgok wani..comel sgt..kite kalau shopping ke giant ke mane ke suke sgt shopping ngan wani..sbb wani suke sgt gelak kalau kite wat ape pun...hehe..pastu respon wani pun kite suke..kalau kite wat pahape wani akan balas jawapan pahape gak..haha...suke3..

comel kan???hehe ^-^

Ahda
hatimu lembut seperti percakapanmu juga..tingkah lakumu juga begitu...kadang2 aku termalu sendiri dgn dirimu...tidak pernah aku melihat dirimu marah...terima kasih kerana menjadi temanku...sayang Ahda

Ikaq
ikaq...haha...suke ikaq. mule2 masuk tamhidi punye la fikir macamane nak rapat dgn ikaq ni..ikaq mcm nak xnak layan kite je..hehe..last2 kite pun boleh rapat..kalau dah sekelas, sepasukan debat mcmane xrapat..kite suke care ikaq pandang kite seperti kite ini si kakak (betul ke?? memandai je,,hehe)..dan ikaq ni adik kite..

Che pa
nampaknye macam tu tapi peramah...same cam ikaq..punye kite perah otak ni camne nak rapat ni..dah la satu group(keluarge) madam afidah..pernah kite cube nk tgkap hati che pa..saje sembang2 dgn die pasal abg nak kahwin la ape la dlm kelas mdm afidah lak tu..last terkantoi ng mdm yg kite bersembang last2 madam tanye "asma, do you have any problem??" uiisssshh..malu gler waktu tu..tuhan saje yg tahu..tapi hasilnye rapat ng che pa xkisah ar,,

Syida (nurul nou)
syida..suke giler dpt kwn cam kamu...very supportive and understanding...bile kamu marah kite sbb komen lebih kpd pihak lawan..(lwn debate) mmg hari tu rase down sgt..rase cam nak blik ipoh time tu gak..rase xnak dtg je berbeque kite malam tu..sampai class rep marah2 sbb xnak dtg..haha...papepun kamu mmg best!! jadi cikgu BI je la nnti..

siti sallinah
mule2 mmg nmpak jer sally ni cam skema sikit..xtau la bleh ke tak kwn ng dak ni..nmpak cam budak bandar sgt..sape la kite ni nak kawan ng die..last2 orang jawa rupenye...ceh..otak same jer...suke sgt memasak...baik sgt..selalu bagi pinjam broadband die..haha..pape nnti calling2 la ye...

Bushra dina
bush,,,wei..kite suke bush wei...haha..ape yg bush ade and xder kat org len ialah bush suke dgr ckp kite..hahaha..mksudnye bush suke bagi extra fokus bile kite ckp something..bile kite nasihat die ikut..best wo dpt kwn mcm die..x byk songeh..kalau die xdtg kelas hari tu rase sgt ketiadaannye..

Hanis
best kot satu group ng hanis sbb first keje selalu siap second semangat die buat keje tu fuhh..luar biase..kdg2 kite dpt merasakan yg hanis ni byk berfikir..nmpak je cam diam tpi mcm tgh berfikir sesuatu..sandwich die buat mmg sedap..sgt sesuai berlakon menjadi anak raja..haha..do you really want to be a pilot?? haha..comel =)

Syuhada
kite rase arm wrestling la yg mengikat hati kite..ingat agi main saje2 ngan syu..wow kuat giler sok tu satu tgan lenguh lawan ng syu punye pasal..waktu tu syu mcm terkejut gile sbb kalah..haha..lepas ni taubat dah xnak lwn dah ng syu..syu nmpk jer senyap tapi...xde tapi2..hehe..tun mamat! watch your manner!! haha scrip yg kite paling suke..kite ulang2 sorang2 kat umah scrip tu last2 dak umah kite sume kate kite ni xbetul..ye kot..haha..

Pinat a.k.a syafina(kite pun xtau cmne leh jdi pinat)
pinat...mule2 kamu msuk tsu4 muke seriyes giler...rase cam kite ade wat salah kat kamu..ade ker? waktu kite wat halaqah tu pinat cam suke x suke jer..seram kot..tapi kite dah jadi kawan kan?? are you sure...?? yes I'm really sure yg kite dah jadi sahabat..pinat comel and kate agak pedas ar..tapi kite x kene ar (fuhh..alhamdulillah) ingat kes mknn lambat kat acacia tu...hehe..papepun thanks sudi menjadi kawan kite..syg pinat...

hidayah
mule2 muke dayah mmg terlalu seriyes..takut nak tegur...pandangan die berhikmah (ade ker?).. kamu ade pendirian yg jelas membuatkan diriku terfikir tentang pendirianku..selamat berjuang sahabat semoga perjuangan kita tidak terputus di tgah jalan dan istiqamah di jalan ini...terima kasih kerana sudi menjadi rakan saya..

nety
saat yg menggembirakan bagi saya ialah awak gembira menerima hadiahku yg tak seberapa itu..jeritan kesukaan awak tu membuatkan saya bersyukur sangat yg awak menyukainya..hanya Allah sahaja yg tahu betapa gembira+happy sebab mmg blur gile nak carik hadiah awak...sori kerana tidak dpt memberi shawl yg cantik kepada awak..first awak masuk tsu4 saye amat suke sbb awak menunjukkan reaksi yg positif..haha..best =)

hah~habis pun dak pempuan..dak laki?? perlu ker?? tak perlu kot..secare general je kot sbb bukannye kenal sgt pun..(ye ye aje)

first, our class rep, amirul
no komen kot..
haha..memain jer..sepanjang berkerjasama dengan die sbgai class rep ok ar kot,,ade je x puas hati tapi dah ok dah..die byk buat keje drpd kite rasenye..tukar kelas carik die, ganti kelas pun carik die, mmg penat kot jadi die..anak emas ustazah mina, sume cikgu kot..biase la org hebat,,dak kisas lak tu..
bile mood die x ok mmg tkut gler nak tegur..papepun terima kasih kerana sudi memberi kerjasama..

mubin a.k.a best debater(perasan sendiri)
mule2 sem satu seriyes ckp kite mmg x bape ngam ar ngan mubin..I mean mcm mubin ni invisible la katekan..tapi sejak..sejak ape eh..hah..sejak sem2 ni ok ar..bler satu group philippine tu boleh la terima and rase menyesal xsuke org ni..ape hak kite utk membenci seseorang..kite x bermaksud kite benci..arghh..pape la..pendek kate die ni seorg yg bertggjwb ar..cmpak jer pape kat die siap punye..

saiful
kau ni seorang yg misteri,skema la gak,unpredictable,unstoppable eh..itu utk syam..tak tau ape yg sebenarnye kau fikir..entah lar..tak tau nak ckp camne..senang moody jugak n ble time moody rase nak kuar je dari kelas tu,,sering memikir mase depan kot (ker pk korea nih)..masih tertanye2 sehingga sekarang..kenapa ubah style rambut??

mahfuz
erm..erm...tak tau nak ckp camne...x kenal sgt..seorg yg amat pemalu mungkin?? low profile..
........(5 minit berlalu)
ok lar..

syamsuar
ni kalau bleh kite nak wat satu novel komen aku utk kau..
seorang ceria tetapi kdg2 terlebih ceria..dan kami tertanye2 betul ke x budak ni..
mempunyai mulut yg .......malas nak cakap..and memang takut kalau ade orang nangis pasal mulut die,,x pecaye?? pecaye la sbb kite dah wat experiment hari tu..cuak giler muke die...haha..rase nak rakam..nyesal x rakam
semangat juang yg tinggi tapi kadang2 semangat die tu agak keterlaluan lar..mungkin kalau letak di tempat yg sepatutnya anda akan menjadi manusia yg hebat!!
papepun kelas akan hambar tanpa kehadiran anda..=)


akhir kate, aku amat menghargai kalian..anda adalah hadiah yg tak ternilai yg saya dpat..maafkan atas segala kesalahan,,menjadi penolong yg x bertggjwb..dan segalanya lah..minta maaf..
p/s:maaf kalau komenku erm tak bertepatan ke ape ke..terlebih komen ker..tapi inilah bukti saya sangat sayang kalian..setiap diri anda adalah istimewa di hati saya...harap ukhuwah kita berkekalan..insyaAllah =)

5 comments:

amierul said...

Wah..terharu gila baca post..best..hehehe...semuga ukhwah kita semua berkekalan..=)

Siti Asma Bt. Mohd. Noor said...

bajet cam xjumpe dah sem depan..haha..dah ar xleh pilih fiqh fatwa lak tu mmg sure jumpe nyer la..InsyaAllah..ukhuwah fillah abadan abadan..

chibidini.blogspot.com said...

asma....bush syg asma cgt2....hmm....s0n0knyeeee dpt kwn mcm asma n TSU4 neyh....:)besh2...

HUMAIRA' said...
This comment has been removed by the author.
syaz_nees said...

sikit je ka org amik tamhidi syariah dan undg2 ni??? akak..betulke susah nk score n beljar tmhidi kat kampus utama nilai ke??